Melonta ja kalastus


Natura-suojeltu villi Kiiminkijoki Puolangalta Perämerelle tarjoaa vesiretkeilijöille lähes 200 kilometriä vapaata virtaa vaeltaa, lisäksi sen sivuhaarat. Vesiretkeilyreitille on varustettu jo 1993 Suomen ensimmäinen koko jokialueen kattava taukopaikkaverkosto. Olavi-isäntä toteaa, että kaikki melontaan liittyvät palvelut saa täältä, välineet, kuljetuksen, reittisuunnitteluneuvonnan tai edeltä varatun oppaan. Yksi kalastuslupa kattaa koko pääuoman 170 km:n matkalla.


Meloja

Kanootit, kajakit, ja veneet varusteineen ja kuljetuksineen


Melontapalveluja 30 vuoden kokemuksella

Helppo aloittaa ja lopettaa
Kiiminkijoen vesiretkeilyreitillä on koko jokialueen kattava taukopaikkaverkosto ja jokea myötäilee vähän liikennöity maantie, joten aloittamis- ja lopettamispaikan valinta on helppoa. Reitin varrella voi yöpyä omatoimisesti laavulla tai ovellisessa kodassa. Ylivuotolla Vuoton Joutsenessa voi saunoa ja yöpyä mökeissä tai huoneissa lakanoiden välissä. Aamiaiset ja muut ruokailut varataan edeltäpäin.

Kysy eri hintaisia vaihtoehtojamme kesäaitasta luksusmökkiin!

Sijaintimme on joen keskijuoksulla, joten melontakalusto ja kuljetusmatka muodostuu edulliseksi ja saat asiantuntevan opastuksen koko jokialueelle. Pihallemme voi jättää auton turvallisesti retken ajaksi.

Kanootit
Yhden kanootin vuokraus


1 vrk / 45 €
2 vrk / 80 €
4 vrk 150 €, 6 vrk 230 €, 8 vrk 300 €

Hinnat sisältävät alv 24 %. Lähijärville saa kanootit puoleen hintaan, alkaen 20 €. Asiakkaalla oma vapaa-ajan vakuutus.

Yhden kanootin vuokra sisältää
- Laadukas kanadalainen Old Town Discovery intiaanikanootti
- 2 kypärää, 2 melontaliiviä, 3 kpl meloja (ryhmälle 1 varamela) ja kuivasäkit
- Reitti-informaatio: autamme yksilöllisen reittisuunnitelman tekemisessä keston, veden korkeuden, vaikeusasteen ja aiemman melontakokemuksen perusteella. Vuokraaja on vastuussa välineistä ja allekirjoittaa vuokraussopimuksen ennen välineiden käyttöönottoa.

Yksi kpl kajakki varusteineen 35 € / vrk, sisältää aukkopeiton melan, kypärän ja melontaliivin.

Lisäpalvelut
- Kaluston kuljetus 10 € + 0,70 € / km ajettujen kilometrien mukaan pihalta ja takaisin
- Varusteet: teltat, makuupussit /alustat, reput, keittimet, kylmälaukut
- Ruokailut: aamiaiset, retkieväät ja puoli- tai täysihoito

Päiväohjelmat
Melontaa aloittelijalle

Opastettu melonta, Aloittelen aalloilla, laskettelen laineilla, on suvantovoittoisella reittiosuudella toteutettava viiden tai kahdeksan kilometrin mittainen retki. Oppaan johdolla tutustutaan virtaavassa vedessä melomiseen ja harjoitellaan veden ”lukemista” laskuopin ohella. Tämä reittiosuus soveltuu hyvin ensikertalaisille.

Minimiosallistujamäärä 4 henkilöä.
Hinnat alkaen:
- 4-9 henkilön ryhmä, 65 € / henkilö
- 10-30 henkilön ryhmä 55€/henkilö 
 
Sisältää: Varusteet, paikalliskuljetukset ja oppaan palvelut.
Ohjelman kesto: 2-3 tuntia
Voimassaoloaika: 1.6.-30.10.
Lisämaksusta: Tarjoilut maastossa, saunat, muun ruokatarjoilun. Saatavissa vedenpitävä suojavaatetus, päähineet, käsineet ja jalkineet.

Melontaretki Kiiminkijoen keskijuoksulla

Koskivoittoinen seitsemän kilometrin reitti sisältää neljä koskea ja upeita suvantoja rikkaassa jokiluonnossa alkukesästä lokakuulle. Kohtaat upeat suvannot joenrantatörmineen ja vesiluonnon moninaisia kasveja ja eläimiä. Tauko tarjoiluineen nautitaan Inninkosken laavulla eri sopimuksesta.

Ohjelma soveltuu hyvin palaverin ja kokouksen täydentäväksi tiimiohjelmaksi tai virkistyspäivän liikuntaohjelmaksi. Ystäväporukoille ja polttareille on tämä ollut suosittu ohjelma.

Hinta: alkaen 55€ / henkilö / 10-30 henkilön ryhmät. 2-9 henkilön ryhmä 65 € / hlö.
Sisältää: Varusteet, paikalliskuljetukset ja oppaan palvelut.
Ohjelman kesto: 3 tuntia
Voimassaoloaika: 1.6.-30.10.
Lisämaksusta: Tarjoilut maastossa, saunat, muun ruokatarjoilun. Saatavissa vedenpitävä suojavaatetus, päähineet, käsineet ja jalkineet.

Poronkusema kumilauttakoskenlasku

Poronkusema on 8 kilometrin mittainen vauhdikas jokiseikkailu, joka sopii mm. kokouksien oheisohjelmaksi, tiimin, virkistyspäivän tai polttareiden kohokohdaksi. Se alkaa Huoseuskosken yläpuolelta ryöpyten viiden vaihtelevan kosken läpi päättyen Lamminkoskelle. Jylhät jokitörmien kuusikot reunustavat majesteettisia suvantoja. Tämän voi kokea vain itse virran kannattamana joelta käsin. Retki on turvallinen, sillä suurimmat kosket on luokiteltu II-luokan mukaan. Retkellä nautitaan koivunmahlajuomaa ja kampanisukahvit nuotiolla Inninkosken laavulla. Ohjelma sisältää tarvittavat turvallisuusvarusteet (koskenlaskuliivi ja kypärä), vedenpitävän suoja-asun (takki ja housut), villasukat ja käsineet, ammattitaitoisten oppaiden palvelut.

Hinta: 80 € /henkilö, sis. alv 10 %
Ryhmäkoko: 8 - 16 henkilöä (eri sopimuksesta myös isommat ryhmät)
Minimiveloitus: Minimiveloitus 8 henkilöä. 
Ohjelman kesto: 3 tuntia
Voimassaoloaika: 1.5.-18.6. joskus myöhemminkin.
Lisämaksusta: Kuljetukset asiakkaiden lähtöpisteestä esim. Oulusta, saunapalvelut mm. savusauna, ruokailut tai majoitus Vuoton Joutsenessa. Saatavissa myös vedenpitävä suojavaatetus, päähineet, käsineet ja jalkineet.

Järvimelontaohjelmat

Vaellusseikkailu Vuoton vesistöillä alkaa Isovuotunkijärven rannalta. Se toteutuu meloen, soutaen ja patikoiden tai pyöräillen. Kylätien ja metsäpolun kautta löytyy rauhallinen poukama Vähävuotonjärven perukasta. Taukopaikalla nautitaan eväät nuotiolla ja kuullaan paikallisia tarinoita tai kylän monipuolisen luonnon ihmeistä. Kysy lisää!


Hinta: 45 € / henkilö / 10 - 30 henkilön ryhmät sis. alv 10 %, alle 10 hlö ryhmät eri hinta
Ohjelman kesto: 1.5 - 2 tuntia
Voimassaoloaika: 15.5.-30.10.
Lisämaksusta: Saunapalvelut, ruokailut tai majoitus Vuoton Joutsenessa.

Muinaismelontaretki

Kuljemme muinaissuomalaisen keihäskansan jalan- ja kopukanjäljillä. Retkellä tutustutaan metsäsaamelaisten/-suomalaisten asutuskohteisiin Kiiminkijoella. Muinaishistoriapainotteinen päiväohjelma alkaa Huosiuskosken niskan lapinpadolta. Tutustumme Palokosken kiviseen pyyntiaitaukseen ja käymme Keihäskankaan muinaisasutuskohteessa. Retken voi toteuttaa myös pyöräillen. Tämä on spesiaaliohjelma, jossa historian asiantuntija on mukana ja retkeen kuuluu maistiaisia metsäkansan aarreaitasta. Ohjelma toteutetaan veden tason ollessa riittävän matalalla.

Kulttuurimelontaa Ylivuotolta Alavuotolle

Kesto 3-5 tuntia.
Perinne- kulttuurimelontapäivä tarjoaa monipuolisen tutustumisen paikalliseen historiaan ja luontoon. Molemmilla kylillä vieraillaan paikallisissa perinnekohteissa ja joenvarrella luontokohteissa. Retki voidaan toteuttaa myös pyöräillen tai autoillen samoissa kohteissa.

Melontakurssit ja perheleiri

Melontakursseja järjestetään 1-2 päivän kestoisina tilauksesta. Perhemelontaleiri järjestetään heinäkuulla tai elokuulla. Ota yhteyttä, mikäli kaipaat lisätietoja!

Melonta

Omatoimiset melontaretket

Useimmat retkimelojat vaeltavat 2-7 päivää joella, mutta pidempikin viipymä onnistuu, jos haluat nautiskella luonnontilaisen joen monista mahdollisuuksista esimerkiksi kalastellen tai valokuvaten.

Autamme retkenne suunnittelussa, kuljetuksissa, leiriytymisissä ja opastamme kartan avulla tärkeiden kohteiden huomioimisen turvallisuusohjeineen.

Hyvä esimerkki on Puolangan Auhojärveltä alkava reitti, joka vie asumattoman erämaasuon, Pirttijoen, läpi ja lopulta Tilajoen kautta Kiiminkijoen Kurimonkoskelle. Tämä reitti on parhaimmillaan keväällä ja alkukesästä. Veden korkeus laskee kesän myötä ja matala Tilajoki varsinkin kuivina kesinä on kivinen. Harjus viihtyy Tilajoella, jonne Metsähallituksen luontopalvelut myy kalastuslupia.

Kiiminkijoen kalastuslupa kattaa 170 km pääuomassa Puolangalta Perämerelle. Päivälupa on 12 € / henkilö, viikko 25 € / henkilö ja kausilupa on 50 € /henkilö. Perheluvat kaksinkertainen hinta. Valtion kalastonhoitomaksu tulee olla voimassa, joita saa yhdestä päivästä alkaen 5 € / vrk.

Kalastus

Kalastus

Vuotungin kalaveden osakaskunnan lupa-alue kattaa Vähävuotonjärven, Isovuotunkijärven ja Kiiminkijoen suvanto-osuuksia alkaen Inninkosken alapuoliselta suvannolta ja päättyen Korpisenojaan Alavuotolla.

Paikallislupa ei oikeuta kalastamaan Kiiminkijoen koskiosuuksilla. Vain Kiiminkijoen yhteisvieheluvalla saa kalastaa Kiiminkijoen koskilla, sillä joki on vaelluskaloille vapaa virta, suorassa yhteydessä mereen.

Kiiminkijoen kalastuslupa kattaa 170 km pääuomassa Puolangalta Perämerelle.
.

Pilkkiminen

Kalastuskohteet

- Isovuotunkijärvi
- Vähävuotunkijärvi, etäisyys 2km
- Kiiminkijoen kosket ja suvannot
- Valkeisenjärvi, etäisyys 15km, istutuksin hoidettu, Sangin kalastuskunta
- Vaaralampi, etäisyys 25km, istutuksin hoidettu, Ylikiimingin kalastuskunta
- Tervalampi, 35km, istutuksin hoidettu, Ylikiimingin kalastuskunta 

Seuraa meitä facebookissa

Osoite

Puolangantie 2415
91300 Ylikiiminki


Yhteystiedot

Email: info@vuotonjoutsen.com
Phone: 040 0183035

Yhteistyökumppanit
Palaute

Lähetä meille ideoita, ehdotuksia ja kerro jos ilmenee korjattavaa. Kaikki palaute otetaan vastaan.

Made with ‌

Landing Page Software