Nature Activity Services

Luontomatkailupalvelut

Aktiviteten in der Natur

FI EN

Virkistyspäivät

Työelämän ja vapaa-ajan ryhmille tarjoamme monipuolista tekemistä luontoliikunnan, paikallisen kulttuurin ja hyvinvoinnin saralta. Uuden oppimisen, yhteistyön ja vuorovaikutuksen vahvistaminen ja kokonaisvaltaisten elämyksien tarjoaminen ovat tärkeimpiä painopisteitä virkistyspäiviä rakentaessamme.

Sellaista palvelua meillä ei ole, jossa ” kuningas luonto” ei olisi pääroolissa. Luonnonvoiman ja sen antimien kautta pyrimme vaikuttamaan maailmankuvan rakentamiseen ja luonnonlakien ylivertaisuuden esille tuomiseen.

Meiltä löytyvät tilat, ruokailupalvelut, saunat ja ohjelmat koko päivän virkistäytymiseen työhyvinvointia edistämään. Järjestämme tarvittaessa kuljetukset yhteistyökumppaniemme kanssa.

 • Savusaunat ja perinteiset saunat
 • Kumilauttakoskenlasku Poronkuseman verran, kesto 3 tuntia 1.5-16.6.
 • Melontaa pororajalla Kiiminkijoella - 5 km, 7 km tai 10 km retkiä keväästä syksyyn.
 • Kalastusta koskilla tai järvillä  mm. Pietarin kalansaalis- kalastusohjelmat eri vuodenaikoina erityyppisissä vesistöissä
 • Villisti Vuotolla hyvinvointipäivä  15.5.-30.6. ja 1.8.-30.10.
 • Neito Kesäheinä – hyvinvointipaketit villeillä luonnonantimilla YMPÄRI VUODEN
 • Lähde- ja kosteikkoretket
 • Ekokokkaustapahtuma; luonnonvarainen kala, villit vihannekset, marjat ja sienet ym. luonnonantimet saatetaan syömäkuntoon ja lopuksi niillä ylistetään elämää juhla-aterialla
 • Koistilan kotimuseo, Alavuoton myllyllä tai Metsäsuomalainen muinaisasustuskohde
 • Metsäkylien kierros pyöräillen
 • Tiimiohjelmia
  • ”Amazing Race” Vuotto, Moniseikkailu Vuotto toteutuu meloen, pyöräillen ja kävellen, jossa ratkaistaan arvoituksia tiiminä ja löydetään paikallisia aarteita.
 • Olvassuon luonnonsuojelualueella,  Kirkaslammella ja Viinilän lähteellä linja-autokierros
 • Hiljaisuusvaellus vesistöjen äärellä ja metsässä

Villisti Vuotolla - Tyky-päivä

Viettäkää ryhmänne kanssa asenteita ja kehoakin tuulettava luontovillityspäivä liikkuen ja uuttakin oppien tai ennen kokemaasi uudistaen. Ihmetystä herättäviä asioita saat nähdä, maistella uusia makuja ja virkistyä luontoäidin antimilla Ylikiimingin Ylivuotolla.

Yksi esimerkki toteutuksesta

Tervetulotoivotukset Kalevalan malliin koivunmahlamaljan kera

Villit kasvit                     

Kokoonnumme tervetulohetken jälkeen kuulemaan tietoa luonnonvaraisista keruutuotteista, niihin liittyvistä säädöksistä ja keräämisen sekä käyttöön liittyviä asioita. Siirrymme järvenrannan luonnonkedolle tutkimaan, tunnistamaan ja keräämään hyödynnettäviä kasveja. Kerätään salaattiin kuuluvia ja kylpyhauteeseen soveltuvia aineksia, mitä kulloinkin on saatavissa, sekä valmistellaan kerätyt ainekset seuraavaa vaihetta varten. Haude laitetaan uuttumaan ja salaattiin menevät kasvit huuhdellaan ja lajitellaan.                                                 

Villi lähde

Retki läheiselle lähteelle kävellen, pyöräillen tai autoillen, riippuen aikataulustanne. Lähin lähde on 1,5 kilometrin etäisyydellä, toinen kohde on Kiiskiojan lähdelampi. Ylivuotto sijaitsee Puolivälin -harjulla, joka on vedenjakaja ja jolta pohjavesi purkautuu molempiin suuntiin mahdollistaen kylän  moninaiset kosteikot. Tutustutaan Keihäsojan lähdepurkaumaan osana alueen geologiaa ja maantietoa sekä esitellään sen kasvistoa. Lähdevettä voi ottaa mukaan.

Villi lounas                                                                                      

Isännän pyytämät kalat,  itse poimimamme yrtit, marjat ja sienet saavat pöydästä arvoisensa paikan. Levitteet, lisukkeet ja leivätkin ovat osin villeillä luonnonantimilla ryyditetty.

Villit jalat

Ennen lounasta valmistelemamme  jalkahaude viimeistellään ja nautitaan ennen kotiinlähtöä rentouttavana  itseä hemmotellen ja hiljentyen. Lähtökahvit ja villi-vihreä tee metsämarjapiirakalla sekä Kalevalaiset metsäkansan toivotukset ryydittävät kotimatkaa.

Eri maksusta päivään voi sisällyttää mm. tulokahvit, saunomista, soutamista/melomista järvellä, päivällisen tai vierailun Lammin Pirtillä, jossa tilaesittely jonka lomassa nautitaan päiväkahvit. 1795 perustettu talonpoikaistalo kertoo taatusti monta tarinaa. Toisena vaihtoehtona olisi kylän vanhin tila, Koistila, jossa ainutlaatuinen kotimuseo ja pala kansamme historiaa.

Päivän hinta/henkilö alkaen 68 € yli kymmenen hengen ryhmät. Pienemmät ryhmät sopimuksen mukaan sis. alv 10, 14 ja 24 %.

Suunnitellaan yhdessä juuri teille sopiva päivä. Pyydä yksilöllinen tarjous! Tervetuloa!

Vuoton Joutsen

Vuoton Joutsen
Puolangantie 2415
91300 Ylikiiminki
+358-400 183 035
info(at)vuotonjoutsen.com
Facebook

Ylivuoton vesia
Kalaa Kiiminkijoesta
Puolukat Juomaa lhteest
Web-suunnittelu: Tmi MikaLinkki
Das Template von wbce.org
mit optionaler Seitenspalte und Fusszeile

Web-design: Tmi MikaLinkki
Das Template von wbce.org mit optionaler Seitenspalte und Fusszeile