Nature Activity Services

Luontomatkailupalvelut

Aktiviteten in der Natur

FI EN

Päiväohjelmat

Melontaa aloittelijalle

Opastettu melonta, Aloittelen aalloilla, laskettelen laineilla, on suvantovoittoisella reittiosuudella toteutettava viiden tai kahdeksan kilometrin mittainen retki. Oppaan johdolla tutustutaan virtaavassa vedessä melomiseen ja harjoitellaan veden ”lukemista” laskuopin ohella. Tämä reittiosuus soveltuu hyvin ensikertalaisille.
Hinta: Alkaen 45€/henkilö / 10-30 henkilön ryhmät.
Sisältää: Varusteet, paikalliskuljetukset ja oppaan palvelut.
Ohjelman kesto: 2-3 tuntia
Voimassaoloaika: 1.6.-30.10.2021
Lisämaksusta: Tarjoilut maastossa, saunat, muun ruokatarjoilun. Saatavissa vedenpitävä suojavaatetus, päähineet, käsineet ja jalkineet.

Melontaretki Kiiminkijoen keskijuoksulla

Koskivoittoinen seitsemän kilometrin reitti sisältää neljä koskea ja upeita suvantoja rikkaassa jokiluonnossa alkukesästä lokakuulle. Kohtaat upeat suvannot joenrantatörmineen ja vesiluonnon moninaisia kasveja ja eläimiä. Tauko tarjoiluineen nautitaan Inninkosken laavulla eri sopimuksesta.

Ohjelma soveltuu hyvin palaverin ja kokouksen täydentäväksi tiimiohjelmaksi tai virkistyspäivän liikuntaohjelmaksi. Ystäväporukoille ja polttareille on tämä ollut suosittu ohjelma.
Hinta: alkaen 55€/henkilö / 10-30 henkilön ryhmät.
Sisältää: Varusteet, paikalliskuljetukset ja oppaan palvelut.
Ohjelman kesto: 3 tuntia
Voimassaoloaika: 1.6.-30.10.2021
Lisämaksusta: Tarjoilut maastossa, saunat, muun ruokatarjoilun. Saatavissa vedenpitävä suojavaatetus, päähineet, käsineet ja jalkineet.

Kumilauttakoskenlaskut

Poronkusema on 8 kilometrin mittainen vauhdikas jokiseikkailu, joka sopii mm. kokouksien oheisohjelmaksi, tiimin, virkistyspäivän tai polttareiden kohokohdaksi. Se alkaa Huoseuskosken yläpuolelta ryöpyten viiden vaihtelevan kosken läpi päättyen Lamminkoskelle. Jylhät jokitörmien kuusikot reunustavat majesteettisia suvantoja. Tämän voi kokea vain itse virran kannattamana joelta käsin. Retki on turvallinen, sillä suurimmat kosket on luokiteltu II-luokan mukaan. Retkellä nautitaan koivunmahlajuomaa ja kampanisukahvit nuotiolla Inninkosken laavulla. Ohjelma sisältää tarvittavat turvallisuusvarusteet (koskenlaskuliivi ja kypärä), vedenpitävän suoja-asun (takki ja housut), villasukat ja käsineet, ammattitaitoisten oppaiden palvelut.
Hinta: 58 € /henkilö, sis. alv 10 %
Ryhmäkoko: 8 - 20 henkilöä (eri sopimuksesta myös isommat ryhmät)
Minimiveloitus: Minimiveloitus 6 henkilöä tai 450 €
Ohjelman kesto: 3 tuntia
Voimassaoloaika: 1.5.-18.6.2021
Lisämaksusta: Kuljetukset asiakkaiden lähtöpisteestä esim. Oulusta, saunapalvelut mm. savusauna, ruokailut tai majoitus Vuoton Joutsenessa. Saatavissa myös vedenpitävä suojavaatetus, päähineet, käsineet ja jalkineet.

Joutsenlasku on Juorkunasta alkava kumilauttaseikkailu koko Kiiminkijoen vauhdikkaimman koskijakson läpi. Se on yli kaksikymmentä kilometriä ja 13 koskea kattava jokiseikkailu. Pääset nyt kokemaan erilaisesta näkökulmasta vapaan joen. Kevään ensimerkkeinä saapuvat joutsenet joen uoman koskipaikoille ruokailemaan. Retkievästauko pidetään Nivankosken kodalla. Retki sisältää varusteet (vedenpitävä suojavaatetus, päähineet, käsineet ja jalkineet), kokeneet oppaat, retkieväät ja paikalliskuljetuksen sekä toiminnan kattavan järjestäjän vastuuvakuutuksen.  
Hinta: 85 € /henkilö, sis. alv 10 %
Ryhmäkoko: max 8 henkilöä
Minimiveloitus: 700 €
Ohjelman kesto: 5- 6 tuntia
Voimassaoloaika: 1.5.-18.6.2019
Lisämaksusta: Kuljetukset asiakkaiden lähtöpisteestä esim. Oulusta, saunapalvelut mm. savusauna, ruokailut tai majoitus Vuoton Joutsenessa.
Kysy lisää!

Järvimelontaohjelmat

Vaellusseikkailu Vuoton vesistöillä alkaa Isovuotunkijärven rannalta. Se toteutuu meloen,  soutaen ja patikoiden tai pyöräillen. Kylätien ja metsäpolun kautta löytyy rauhallinen poukama Vähävuotonjärven perukasta. Taukopaikalla nautitaan eväät nuotiolla ja kuullaan paikallisia tarinoita tai kylän monipuolisen luonnon ihmeistä. Kysy lisää!
Hinta: 36 € / henkilö / 10 - 30 henkilön ryhmät sis. alv 10 %, alle 10 hlö ryhmät sopimuksesta
Ohjelman kesto: 1.5 - 2 tuntia
Voimassaoloaika: 15.5.-30.10.2021
Lisämaksusta: Saunapalvelut, ruokailut tai majoitus Vuoton Joutsenessa.

Melontakurssit ja perheleiri

Melontakursseja järjestetään 1-2 päivän kestoisina tilauksesta.

Perhemelontaleiri järjestetään heinäkuulla tai elokuulla. Myöhemmin tietoa tapahtumasivulla. Kysy lisää!

Kanootti-kalastusretki

Kanootti-kalastusretki Kiiminkijoen upeissa maisemissa, mutta varo haukirikkaita suvantoja. Uistin kulkee suvannoilla kanootin perällä ja ihme jos hauki ei nappaa. Sen sisällä saattaa olla pari muutakin kalaa. Kysy lisää!

Kulttuurimelontaa Ylivuotolta Alavuotolle

Kesto 3-5 tuntia.
Perinne- kulttuurimelontapäivä tarjoaa monipuolisen tutustumisen paikalliseen historiaan ja luontoon. Molemmilla kylillä vieraillaan paikallisissa perinnekohteissa ja joenvarrella luontokohteissa.  Retki voidaan toteuttaa myös pyöräillen tai autoillen samoissa kohteissa.

Muinaismelontaretki

Kuljemme muinaissuomalaisen keihäskansan jalan- ja kopukanjäljillä. Retkellä tutustutaan metsäsaamelaisten/-suomalaisten asutuskohteisiin Kiiminkijoella. Muinaishistoriapainotteinen päiväohjelma alkaa Huosiuskosken niskan lapinpadolta. Tutustumme Palokosken kiviseen pyyntiaitaukseen ja käymme Keihäskankaan muinaisasutuskohteessa. Retken voi toteuttaa myös pyöräillen. Tämä on spesiaaliohjelma, jossa historian asiantuntija on mukana ja retkeen kuuluu maistiaisia metsäkansan aarreaitasta. Ohjelma toteutetaan veden tason ollessa riittävän matalalla. Kysy lisää!

Vuoton Joutsen

Vuoton Joutsen
Puolangantie 2415
91300 Ylikiiminki
+358-400 183 035
info(at)vuotonjoutsen.com
Facebook

Ylivuoton vesia
Kalaa Kiiminkijoesta
Puolukat Juomaa lhteest
Web-suunnittelu: Tmi MikaLinkki
Das Template von wbce.org
mit optionaler Seitenspalte und Fusszeile

Web-design: Tmi MikaLinkki
Das Template von wbce.org mit optionaler Seitenspalte und Fusszeile